(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Sunday, April 17, 2011

BUBUR SOMSOM...& kuah durian :)




Assalamu'alaikum semua...Lama betul tak jengah "Deliah's Deli" & 'dapur' kawan2 blog....biasalah ada saja kekangannya :(( Ermmm, sekarang ni kan musim durian....jadi tiba2 je dpt idea nak reka resepi ni....Kalau siapa2 suka durian bolehlah cuba makan bubur somsom dengan kuah @ serawa durian. Resepi Somsom Kak Hanieliza ni sedap tau! Terima kasih kak sebab murah hati berkongsi resepi bubur somsom tu! :) Saya suka sangat rasanya yg lemak..manis..& bau harum daun pandan tu buat kita nak makan lagi & lagi & lagi..Burppp! Oppss, Alhamdulillah.. :))




Jemput makan sama-sama..tapi jangan pulak makan daun pandan tu sekali ya..:D


Klik SINI untuk Resepi Bubur Somsom Kak Hanieliza.
Kalau nak Resepi Kuah Durian boleh klik SINI..:)



Share/Bookmark

21 comments:

Kak Sam said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Wow nampak cam sedap sgt le del.

anymz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Aduh Del....sudah terliur nengok bubur som2 petang2 ahad nih..mana nak cekau duyan lagi nih..stok yang dalam freezer da habis..kena gak pi cari..banyak yg pasal duyan tak buat..serimuka duyan,kek duyan,cekodok duyan..ishh..ishh..

Naz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Oh tidakkkkkk!!! Del, kenapa kau kejam menunjukkan menu ini Del.. Tersiksa jiwa ragaku Del dgn bau2 durian dari semua blog kawan2 kusss...

Nur Ede said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Wadusss bubur somsom ngan kuah durian.. sedap nyer... terasa rasa lemak2 manis di dalam mulut akak... haishh.. kenapa ler teghuda betul ngan resepi Deliah nie....

kayteeze2 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Waa.... kak tie suka somsom ni, tapi tak pernah lak makan dengan kuah durian. Nampak sedap tu.. :)

lina_pg said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

nmpk sedap tu..tapi xleh nak membayangkan rasa sum2 tu camana ek?kuah durian tu dah terbayang keenakkannya..

dZana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

gud idea.. selalu mkn bsama airgula melaka jer somsom ni.. droolingggg

hana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam rindu del... mak aiihhh aku dah terbayang kesedapannya melampau lampauuu... ayoyoyooo kene carik doyan lagikkkkkkkk

Diana @ Melley Mey said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tak pernah lagi makan... kat cnie lom musim durian lg... huhuhuuu...cuci mata jer ler nmpknya.. :D

fmina08 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

drooling.... Haish!

Treat and Trick said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Amboi terliur dah, tak boleh bayangkan keenakkannya. Gambar pun menarik Del....

http://treatntrick.blogspot.com

openid said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Kak Del,
Bubur som som tak pernah try pulak. tp kuah durian itew... wow... memukau.. kite pun ada lempuk durian buleh buat kuah ni.hehehe
Ijan

Mas said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

perhhhh...sedapnya....
meh semangkuk del....terliur aku tengok...

Ayu Safieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Del..owh so glad I hear u...and boleh BW kat sini. AYu busy gak....moga mudah urusan del...

Owh selalu tgok kenkawan wat som som ni.....mmmm looks yummeh ...dah tu lak ada doyaaaan.....slurpppp!!!

Eliza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Lamanya tak makan kuih som-som nih. Sedapnya kalo masuk dlm fridge dulu kan Del? Sejuk rasa anak tekak nih...

aipi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

What a delightful treat!Beautifully done..

US Masala

cikmanggis said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

terbau bau duriannaya,apa apa kuih jika masukkan durian memang best btol...penggemar Durian tegar.

HaSue said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Tak pernah makan laa bubur som2 nih..cam best je digandingkan dgn duyan kan..adehh..mcm nak buat jek..buat kang haa..*takutkan diri sendirik

NiNa' said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ermmmmm nmpk sedapnye...
haish... biasa makan xde pun durian..

nanti balik kampung cari durian.. pastu try buat..

Nieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

assalam del..rasa mcm lama sgt tak singgah sini....busy ke? wahhh sedapnya bubur som2 ngan kuah doyan tu..sungguh menyelerakan..:)

CT Delima said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Assalamulaikum Del

kak ct memang suka makan bubur som som. tapi yang ni ada kelainan sikit pada kuahnya. aduiii..ngences bila tengok ni Del :D