(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Friday, July 8, 2011

NESTEA JELLY...Kenapa, Tak Percaya?! :)))


Resepi ni diambil dari Dapur YANI. Lepas tu, tengok KAK NOR pun buat juga. Mula-mula ingatkan teh 'o' lemon, rupa2 jelly! Lain daripada yang lain kan? Kreatif betul! Terima kasih Yani sebab sudi berkongsi. Rasanya pun sedap dan tak rugi kalau ada sesiapa nak mencuba.



Terpikat dengan teknik pencahayaan KAK SITI DELIMA, saya pun cuba2 la. Phew, berpeluh2 nak dapatkan gambar yang cantik2 mcm kat sana!! :) Akhirnya ini je yang saya rasa sesuai dikongsikan. Layankan je la ya...:))))



Share/Bookmark

18 comments:

cik cek said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Aktif sungguh adik2 kak cek ni....rasa kak cek baru je tgk kat rumah kak Nor...zupppp...dah sampai sini....

Ya...memula tgk masa singgah rumah K.Nor kak cek ingat nestea la..uppsss...tipah tetipu rupa2nya jelly....memang cantik dgn penampilan yg menarik....rasanya...bolehla bagi kak cek rasa sikitkan...sedapnya...:)

Gee® said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam kenal dik...
waaah...bagus ni kat rumah memang selalu ada nestea ni, senang... tak terpikir la pulak boleh dikreatifkn begini... sedap ek... nak cuba buat la...thanks 4 de idea

tun_telani said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wah.. akak dah buat ye.. tun blom ada kesempatan nk menambah stok di dapur..

quinnie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ni yg menggugat keimanan bila tengok ramai dah buat nih...huk huk huk....kena ada R baru leh buat nih...ngeee...cantik dah gambar tu dell...:)

Treat and Trick said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Lain dari yg lain, nampak sedap, gambar pun cantik Del.....

Anna Qawina said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

teringin jugak nak buat..:)

Mas said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

resepi ni masuk list..
sedappnya tengok.....

ma'chiks said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam singgah...yes something different..nice blog n nice name too, Deliah, i like the name,sweet.

aesh came said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ouw~~ ptg ni best mkn~ nmpak sedap diminum tp dr dimakan~hehe

Ayu Safieza @ Humaira' said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Owh Dear....jelly rupe2, dr tadi tonggeng teh ni tak jerlus masuk mulot...muahahaha.....just jokking dear.... such lovely images...:), must be so very good jika ayu dpt ni dekat ini fadand fasir, duduk atas wunta.....ahaks!!!

ijayuji said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam kak del!! ha ar! semalam siap bg komen kat umah kak nor mcm ni( sedap ni nestea ada jelly) wakakakakaka... rupa rupanyerrrrrrr mmg dibuat jelly! ahahaha... mmg idea yg brilliant! otak kita jerr langsung tak leh pkir nak buat menda mcm nii hihihi....

Juwita Jamaludin said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

del.. cantik2.. sebab semalam baru nampak rumah kak nor.. hihihi tentu sedapkan... nak buat nestea x de huhuhhuhuu

Nieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wahh sedapx2..memula ingat air teo o tadi...hehe tapi jelly ni memang menarik ...:)

Diana @ Melley Mey said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Assalamualaikum del...
cantiknya... pasti sgt sedap nie kan.. diana pun x perna lg cuba resipi nie.. mmg nmpk sedap

ibundo said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

jelly del? creatif nya..

Torviewtoronto said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

this looks wonderful lovely post

zarin said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hi deliah
thanks for dropping by at my place...cantik your pictures...suka tengok... hope u don't mind if i nk link urs to mine ye ;-)

Cendana Kasih said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Lawanyer...sure sedap dimakan time panas2 cenggini...