(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Tuesday, January 11, 2011

COFFEE ROLL CAKE.............my 1st attempt :D



Tengoklah butter cream yang x cantik langsung ni...:((
Looks oily but I added some Nutella into it & ended
quite delicious - hehe :DDD




Cake x cantik pun tunjuk gambar banyak2..:))))
Improperly whisked eggs hence the cake has plenty air bubbles...I guess...
atau silap sukat tepung eh...hehehe :))







Yet...it's YUMMYY!!

Thanks To HANA For Sharing...SEDAP!! :)

Share/Bookmark

26 comments:

lemongrass said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Tak aci tayang the gorgeous looking cake!!! I tengah cuba berdiet which means I dah tak baking a long time :-(.
Camner lah I nak stick to my resolution klu you tayang lovely cakes mcm ni.... :-)

izahdaut said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

gambar 1st class...cantik..ada biji kopi lagi..proses sendrik ke del?sangat suke tengok..

anymz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

dell,canteeek sangat.akak baru berura2 nak buat.resepi dok dalam draft tu dah lama sgt.akak rasa macam renyah.okay tak del?senang tak nak buat?

hana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

uishhhh lawo la tuh! cam kayu! santekkkkkk.... akceli adunan tuh macam bolu del! mcm kek span pong yer jugak.... xpe... nama pong 1st attempt kan... gud job dear!

Chik Mimi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

waduh2 del tergulek dog ai tgk cake tu sooo tempting

Aqil said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

del...cantik pic coffee roll tue...kalau ada nutella confirm sedap ;D

Mimiey.. (^-^) said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

dh terbau2 dh harum kopi kek nih...mesti sedapkan kak del... de lagi x??? mie nk mintak barang 3 4 potong....hehhehhe

hazila said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

dah lama dok pendam nak buat log cake macam ni tapi belum berani...

inaku79 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

erkkk!!! sedapnya nampak! ada nutella lg la sodap! tak penah lg buat kek gulung ni... ada tips tak nak menggulung tu?

HomeKreation said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Uish, cantik ler and I imagine mmg sedap pekena dgn nutella.

Yani said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tak cantik ke??? dah cantik sgt tu..
nampak sedap je

K.Nor said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tak kira, cantik ke tak cantik ke, k.nor nak gak... terliur habis :)

kak ina kl (1) said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

memang sedap dan mengiurkan tapi kena tahan nafsu..doc dah takbagi makan benda camni. telan air liur ajerlah

~~louise~~ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

What a lovely blog you have Deliah. I haven't time to spend to browse right now but I will return to take a smell around.

Thank you so much for following me @ my blog. Your coffee cake roll looks heavenly. I must check out that recipe. I've been craving a piece of "real" coffee cake for weeks.

Thanks for sharing...

Ayu Safieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Sis Del..it is always you with that gorgeous images and yummy bakes...:) err....dah abis ke kek tu?

Yat Maria said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Del

cantek arrr tu cake!!!! gojes babe, gojes :)

AZLINA said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Del, wow 1st attempt dh mcm tu rupa keknya...dah cantik dah tu & nmpk sgt2 yummy. Blaja kat mana, berseni betul semua gambar2 kat cni!!!

aidah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Del, wah 1st attempt pun dah lawa. Kalau yg 2nd mesti lagi gempak. Kalau akak 1st ke 2nd ke tak tau nak kata apa, memang bab2 membaking ni tangan takde seni punya, hehehe

Mas said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Del,sangat cantik gmbr pertama tu.....
nmpk pun sangat sedapp..yummyy...

ilahjy said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ya rabii ampun memang akak sgttt jelesss ni del... acuan dah belii dah khas utk kek cengini.. nak buat tah bilaaa kenapa la malasan sgt nieee...tolong kak ilah boleh?? buatkan sebijik...hehehe cantekkk tol laaa

mangocheeks said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

It looks absolutely great and really yummy.

LyB said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

That is one beautiful cake!

openid said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Kak Del,
Komen 1) sangat cantik! buttercream tu pon cantik okey!

komen 2) looks delicous.

komen 3) rasa cam nak makan sekarang jugak!!!!

Ijan

cik suka senyum said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wawww...sangat memikat hati..:):):)

Tie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Kak tie tengok dah cukup comel dan sedap. Kalaulah dapat rasa secubit... hmm....

Krithi's Kitchen said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Wonderful clicks