(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Friday, September 9, 2011

GULAI DAGING DENGAN MAMAN....Kak Anymz, Masak Kari Pun Sodap! :)


Sodap Lauk Hari Ni! :)))


Jeruk Maman yang dapat hari tu saya buat ulam sikit dan sebahagiannya masak kari macam Kak Anymz cakap hari tu. Terima kasih Kak Anymz..Sodap! :) Nanti yang masih ada baki lagi tu saya nak buat masak lemak cili padi dan ulam dengan ikan bakar pula. :) Terima kasih buat kawan-kawan yang bagi macam2 idea cara masak jeruk maman ni. Bagi saya, rasa gulai tu lebih complete dengan ada jeruk maman ni.

* Tapi Kredit Untuk Masak Kari Ni Saya Tak Boleh Ambil .:)))





Share/Bookmark

17 comments:

ibundo said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

del, mano ekau dapat maman tu. dah lama sungguh tak makan maman ni. asek mamam je..

hazila said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Del,
Hari tu balik Pahang masa nak raya, banyak betul jeruk maman ni. Tapi saya tak pandai masak, so takdelah beli.

quinnie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

dell seronoknya dpt makan maman...kita duk mencarik je maman ni kat pasar malam...dulu masa ada org jual idak nak beli...jual mahal konon...skang dah nganga je tengok org duk masak...huhuhu...macam2 boleh dimasak maman ni ye..baru tau nih...aduiiii mana nak carik maman nih? sedihnyaaaa...huhuhu

kasihredha said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

nampak best sangat

Juwita Jamaludin said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Dah jadipun .. Sedapnya mkn dgn maman.. Mesti mkn bertambah2 kalau saya mkn hilang diet..:)

izahdaut said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

alamk bestnyer mamannn... kat kebun omak kat kg nun banyak lagi maman. tapi tak sempat nak dijerukkan. alaaa sedapnyer....

anymz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

waaah,terliur,terkecur habis akak dah ni del..mano nak rabo maman skang ni?..sedapnyaaaaaa...hujung minggu ni nak cari kat pasar tani lah..:D

Dzoli said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Translator on your page translates only the title.Which is a pitty your last dish looks really tasty:)

Nazrah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tak pernah makan maman..camana gupanya...

Cendana Kasih said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

oooo...sedap yer buat kari, meh nk rasa sket.. hehehe...

kena cari stok maman banyak2 ler..

cisss...tergoda aku...sib baik baru lepas makan..kalo tak, sure menggerodak perutku..

Treat and Trick said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Nampak sedap betul Del! Thanks dah cuba bialys tu, kalau buat lagi post kat blog ya...Pinggan tu dah lebih 50 tahun dah, peninggalan arwah ibu ..

ijan said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Kak Del,
Jeruk maman ni memang sedap..teringat kalau balik kampung mesti cari...tak sangka plk blh buat gulai gini...terasa lagi kesedapan dia tu.huhu

Sue @ Nenie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Kak Del..Wahhhh..Maman..Susah nak dapat ulam ni sekarang lagi2 kalau duk kat Shah Alam ni....

Suzi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

deliah....tak pernah makan lagi jeruk maman rasanya...macamana rasanya ek? jgn mengindam sudah hehehe...

aipi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

The recipe sounds exotic n flavorful :)
USMasala

Wattie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Del,
Bestnya nampak daging yg Del masak, makan dgn nasi panas2, dua pinggan tak terasa ni....

Diana @ Melley Mey said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

del...
tgk pun dah tau sedap... alahai.... terliur dah nie tau... tp jeruk maman tu x perna plak jumpa.. huhu...