1 tin susu cair + 2 cawan sirap ros + 1 liter air + 1/2 tin jagung manis (ni resepi agak2, yg penting rasa campuran tu mesti betul2 manis, baru sedap bila jadi air batu nanti) + didihkan campuran sirap (susu cair, air dan sirap ros tadi) *step ini optional,ikut citarasa masing2 + tunggu suam + masukkan 1 sudu kecil jagung dalam bekas/plastik ais krim + diikuti dengan campuran sirap + sejuk bekukan + enjoy!! :)

11 comments:
Salam Del,memang nostalgia,kita marah dgn mak pun ya,asyik nak beli aiskrim.
wahh... dh lama x makan aiskrim camni ^^
terkenang..masa zaman makcikmanggis dulu satu batang ais kkrim msia ni harga 5 sen:)
adakah yang tinggal sebatang itu untuk kita?
yang sebatang tu unk akak ye..
Uwaaa.....
Kak Tie nak Delia punya....
hehe..mmg nostalgia. sedappp/.
del, ni snap guna flash ye?
wah!! nak sebatang..hhehehe..dulu2 suka beli aiskrim nih..macam2 perisa..suka perisa kacang hijau..cempedak...milo...jagung bandung pun suka...grape..ish..macam2 lah...hehhehe
ingat zaman sekolah.. 5 sen jer hgnya pastu naik n terus naik.. la ni dah jarang jumpa..
Fruity popsicle :)
Salam Kak Del..
oh terkenang dulu2 sambil main2 kat padang kemudian lari2 ke rumah mak cik berdekatan, ketuk2 pintu belakang, beli ais krim ni...Sposen sebatang....macam2 perasa....
Post a Comment