(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Thursday, June 24, 2010

BUAH NAU HALWA KABUNG - palm fruit in coconut jelly :)


This is my favorite quick, simple and almost non-recipes...because I'm really just opening a can of palm fruit and a packet of coconut jelly. Cut palm fruit into cubes and put into mould. Cook the coconut jelly as directed in the package. Pour jelly into mould and leave to cool. Enjoy!

Share/Bookmark

15 comments:

ijayuji said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam del! eh? ni buah kabung yg selalu letak kat abc tu ke? kalau yg tu sini pun ada tp rasa dia pelik sikitlah! hihihi..kita ni tekak2 sume pelik2 nak2 kalau 1st time rasa mmg jakun kun :D sedap ni kalau buat berbuka :D

hana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam del..
nih bwk mee sup bodo2 nih! ade lebey kitorg buka tadik! bak halwa tuh er! boleh ke tk boleh ke aku hambik gak! tak dulik! hahahahaa.. slamat bbuka del!

Chik Mimi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

aduh sedapnya buah nau tu del nak kena toray ni

MamaFaMi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Macam terasa rasa je dia melorot masuk kat anak tekak ni...

indahhouse said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam deliah,
buah kabung? oh! sedapnya, teringat rasanya yg lemak2 manis tu. Jadikan jelly ya? yum yum... nak tumpang setangan... :D

deeTha H said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

buah nau halwa kabung tu apa ya?
hehe.. .
tampak sedap tu... enak untuk buka puasa yaa.. nyam..nyam...

hazila said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Buah nau dengan buah kabung tu sama ke? Buah kabung tu ada org panggil attap chi kan?

Deliah's Deli said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wsalam to:

ika > sy pun 1st time jakun gak..tp lama2 cm sedap jer-licin!

hana > baik atimu hana..bwkan mee bodo2 utkku-chewah!amik la banyk skit jelly tu..slmt berbuke hana :)

chik mimi > toray jgn x toray!

mama > a'ah nyaman jer rasa :)

nurindah > yg dlm tin ni manis..kakitgn pun blh nur :D

deetha > kalau x silap di indonesia panggil buah enau.yg ini dlm tin-manis!

zila > betul la tu!yg dlm tin tu isinya besar2 :)

kak ina kl said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam..buah kabung makan dengan abc memang sedap..

akak suker bercerita..jadi bila dtg idea terus ajer buat N3.

PALATABLE said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Deliah, simple tapi sedap di makan..itu yg penting kan....

http://treatntrick.blogspot.com

Ummi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam Del, thanks sudi singgah dapur akak tu...tangan akak tarasa2 nak mintak buah nau tu...dulu ada gak adik beli otw balik dr K.Terengganu ke Kuantan..bg kat kitaorg 2 bungkus plastik..tp anak2 x reti makan, diaorg wat donno jek..hehe

Yatie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Del,
Nmpk sedap palm fruit in coconut jelly tu....mak mertua akak mmng suka buah nau..sama ke dngn buah kabung namanya...

Lovely Kitchen said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam...singgah sini..
pernah makan dlm ABC je...nak rasa yang ni pulak...he he

Deliah's Deli said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam to:

kak ina > yg kecil2 tu dlm abc mmg lg sedap-nyum nyum :p~

tnt > yes dear, ur rite! esp org maleh cm i-hehehe :)

ummi > klu x biasa mmg x pndang pun ummi..tp kalau sy mmg tolak batu dgn kayu-hahaha :)

yatie > a'ah samalah tu - enau@kabung@nau.. :)

ena > yg dlm tin ni isinya besar 2,3 kali ganda n lebih lembut :)

indahhouse said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam deliah,
saya jalan2 cari orang ni.hihi.

thanx datang rumah saya aritu, walaupun tuan rumah tak layan tetamu. nak bgtau, tuan rumah mysweetlife dah sihat :)