Bahan-bahan:
Setengah paket (15gm) agar-agar kering
5 mug air - ini saya agak2 (jangan sampai terkeras@sebaliknya agar-agar tu)
1/2 mug susu segar/cair
3 sudu tepung kastad
Gula(ikut kesesuaian)
2 sudu besar serbuk koko
Cara-cara:
Masak agar sampai cair dan masukkan gula,tepung kastard dan susu. Kemudian asingkan kepada dua bahagian. Satu warna putih susu dan satu lagi masukkan koko. Sejukkan yang putih susu dulu lepas tu bila dah keras potong kecil2 dan masukkan agar-agar warna koko perlahan-lahan dalam bekas yang ada ketulan agar-agar putih susu. Biar sejuk. Makan!
2 comments:
salam deliah...waa, sedap mkn puding bila cuaca panas...sejuk tekak ye...
nanti dtglah ambil kad ye...
wah...pandai nyer masak..boleh lah selalu datang rumah nie..
Post a Comment