(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Sunday, August 15, 2010

CHA-CHA JELLY - sharing is caring :)






Thank you ALONGROZ for sharing this delicious jelly recipe. It really does tastes like the classic bubur cha-cha and everyone simply just loves it :)


1 packet (13g) agar-agar/jelly powder
1 liter water
250g sugar
200ml coconut cream
250ml fresh milk
1 cup cha-cha bits
1 pandan leaf
1/4 tsp salt

Boil cha-cha bits until soft. Then strain. Next, boil jelly powder with water and sugar until dissolved. Add in coconut cream, milk, pandan leaf and salt. Discard pandan leaf. Pour into a mould and cool. Chill until fully set. Enjoy!

Share/Bookmark

19 comments:

hana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

waweeee...gud idea!! tp xde chacha laa.. huhuuu.. mintak selove tuh del! lebey pong xpe! leh aku wat bubur! heeeee...

mas said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wow..nampak sedap la...nk try buat juga nanti...

indahhouse said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam deliah,
Dari jauh nampak bercha cha tu. :D
Yum.. mesti sedap ada rasa cha cha dalam jelly tu kan? geram nengok :)

izahdaut said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sangat ceria mata tengok warne warni..tak suke tak suke..erk..sebab tak de acuan mentuk love..canne tu?

Wana Yusuf said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

menggodalah jelly cha-cha tu... ni tgh puasa ni... tak boleh tengok gambar tu lama2!! takut nitik air liurku............

HomeKreation said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Wah, cantik nya jeli ca ca ni... lagi cantik dari tokey punya...hehe. Glad you like it....AlongRoz

openid said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Aish kalau dapat la jelly tu alangkah best nye...huhuu.. sini takde cha cha :(
Ijan

kayteeze said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam Deliah, kak tie singgah jap tadi, tapi tak leh komen, pc jadi mereng, ekekeke......
.
.
Tengok air kathira tu terus ngidam, nanti balik johor nak cari laa.. nak buat sendiri, tak tahu nak cari kathira tu kat mana...
.
.
Jelly Chaca pun best gak. Kak tie teringin nak buat ni... hihi..

AlKisahKu.. (^-^) said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

kak del,mie tag kak del tok contest teman sejatiku.
ni link die, http://duniakuemieysandra.blogspot.com/2010/07/contest-teman-sejati-by-emieysandra.html

kakpah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam del. tengok jelly chacha tu kakpah nak buat utk petang ni. nampak sedap. thanks...

Nuridah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam ramadan Deliah,

terima kasih ya sudi singgah keblog knur...cantik nya jelly tu..berkaler2 mcm bubur cacar..menarik.Knur minta izin add link ya.

Suzi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

cemey jeli tu...nak sikit!

Eliza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam. Tak pernah buat jeli guna chacha. Boleh cuba lepas ni..

Del, pe lagik kita c&p yer resipi ni..Tq

mummyseri said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam...
kalo buat ni msti anak2 suke..hehe dahlah comel , kale pelangi lagi..:)

kak ina kl said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

nasib baiklah dah berbuka..syok sungguh tenguk warna warni camtu.

orang N9 rupernya..tenguk bahan macam payah ajer nak buat air katira ni..hari isnin beli tak sedaplah.

ijayuji said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam kak del! byk yg kita termiss, yg kwb sinun tu haaa.air katira lama betul tak minum! mcm gian pulak puasa2 mcm ni biasanyer kan puasa2 yg byk jual tak pun pasar malam haih! cha cha tak de lah, byk dangdut siam jer kat sini ehehe...

sweatha said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

A Tribute to Theatre
The Murugan Theatre. It is one of the theatres in Thiruthangal, a small town near the famous industrial town of Sivakasi in Tamil Nadu. The small town had three theatres in those days (1980s). Chinnaknai Theatre was in the northern corner of the town and Balaji Talkies was at the other end, in the southern corner

We proud inviting you to the the internet's best Social community. www.jeejix.com .

ain said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam del..lamanya tak singgah sini.sibuk ngemas kicen. cantiknya jelly del tu...so colorful! and soooo prettylicious!!!! bdw...thnx bertanya kabar ain. keep in touch always!

inahar ali said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam deliah..alahai akak termiss dah jelly bubur caca nih..mesti sodaap kan!! arini masak ape tuk berbuka?? akak masih mencari idea lg..susah2 mungkin ke bazaar ramadhan lah nmpak gayanye..hehe!