Untuk Sirap Bandung:
1 tin susu cair
1/3 botol besar ais krim soda F&N - brand yang lain pun boleh
15 sudu gula pasir
1500 liter air - x letak pun x apa - terus letak ais je :)
Sedikit pewarna merah atau sirap ros - jadi kurangkan sukatan gula pasir
@ x perlu langsung letak gula pasir.
@ x perlu langsung letak gula pasir.
Bancuh dalam jug dan hidangkan dengan ketulan ais.
kalau nak frothy bandung, shake air bandung dgn ais dlm bottle,jgn sampai 'meletup' sudah :)
kalau nak frothy bandung, shake air bandung dgn ais dlm bottle,jgn sampai 'meletup' sudah :)
3 comments:
deliah, amboi nasi jagung dia ...siap ad sirap bandung..jeleslah ni...
selamat menyambut ramadhan juga utk deliah sekeluarga....
salam...selamat menyambut bulan ramadhan...
masaklah nasi dal..arwah ninda selalu buat..kl tak tahu nanti balik raya i masakkan..:)
Suzi > kita lagi jeles kat dia.hari2 masak sedap2.mana aci.hehehe :)
Rania > nak2!best ni kalau ada 'chef import' masa raya nanti.
Selamat Berpuasa Buat Semua!
Post a Comment