(: DELIAH'S DELI IS CLOSED FOR THE SEASON... :)

Tuesday, August 18, 2009

SIRAP BANDUNG...& Nasi Jagung. :)



Resepi nasi jagung klik SINI dan ayam masak merah klik SINI :)

Untuk Sirap Bandung:

1 tin susu cair
1/3 botol besar ais krim soda F&N - brand yang lain pun boleh
15 sudu gula pasir
1500 liter air - x letak pun x apa - terus letak ais je :)
Sedikit pewarna merah atau sirap ros - jadi kurangkan sukatan gula pasir
@ x perlu langsung letak gula pasir.
Bancuh dalam jug dan hidangkan dengan ketulan ais.
kalau nak frothy bandung, shake air bandung dgn ais dlm bottle,jgn sampai 'meletup' sudah :)



Share/Bookmark

3 comments:

Suzi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

deliah, amboi nasi jagung dia ...siap ad sirap bandung..jeleslah ni...

selamat menyambut ramadhan juga utk deliah sekeluarga....

Queen Rania said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam...selamat menyambut bulan ramadhan...

masaklah nasi dal..arwah ninda selalu buat..kl tak tahu nanti balik raya i masakkan..:)

Deliah's Deli said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Suzi > kita lagi jeles kat dia.hari2 masak sedap2.mana aci.hehehe :)

Rania > nak2!best ni kalau ada 'chef import' masa raya nanti.


Selamat Berpuasa Buat Semua!